Ο Ναβάλνι διχάζει τους Γερμανούς

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

«Επειδή υπάρχει πιθανότητα δηλητηρίασής του, είναι αναγκαία η προστασία του Ναβάλνι. Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί πλήρη διαφάνεια στη διερεύνηση του συμβάντος. Δυστυχώς, υπήρξαν μερικές ύποπτες περιπτώσεις δηλητηριάσεων στην πρόσφατη ρωσική ιστορία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Mάας, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός:

«Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε», ανέφερε ο Μάας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Ας δούμε πρώτα τι λένε οι γιατροί. Υπολογίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα λάβουμε πληροφορίες από το νοσοκομείο Τσαριτέ του Βερολίνου όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι», είπε.

Ο Ναβάλνι νοσηλεύεται από διημέρου σε γερμανικό νοσοκομείο, καθώς οι οπαδοί του θεωρούν ότι τον δηλητηρίασε η ρωσική κυβέρνηση επειδή ασκούσε αντιπολίτευση και ότι στο νοσοκομείο της Σιβηρίας όπου νοσηλευόταν αρχικά, δεν θα φρόντιζαν για την υγεία του. Επίσης κατηγορούν την κυβέρνηση της Ρωσίας επειδή δεν δόθηκε αμέσως άδεια μεταφοράς του στη Γερμανία, και εκείνη απαντά ότι οι γιατροί είχαν συμφωνήσει να σταθεροποιηθεί πρώτα η κατάσταση του ασθενούς ώστε η διακομιδή του να είναι ασφαλής.

Ο διευθυντής του  νοσοκομείου της Σιβηριας είπε «Όχι μόνο τον φροντίσαμε, αλλά του σώσαμε τη ζωή»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι