Ο Ναβάλνι λέει ότι κάνει απεργία πείνας και απαιτεί να τον δει δικός του γιατρός

Ο Ναβάλνι λέει ότι κάνει απεργία πείνας και απαιτεί να τον δει δικός του γιατρός

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών ανακοίνωσε ότι κήρυξε απεργία πείνας, απαιτώντας να «τηρηθεί ο νόμος» και να αφήσουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του.

«Έχω κηρύξει απεργία πείνας ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτρέψουν να με επισκεφθεί γιατρός της επιλογής μου», αναφέρει ο Ναβάλι σε ανάρτησή του στο Instagram. Όπως γράφει αντί να του παράσχουν ιατρική βοήθεια, τον βασανίζουν «με στέρηση ύπνου», δηλαδή «με ξυπνούν οκτώ φορές την νύχτα», και πως “άλλοι τρόποι πάλης στη φυλακή εκτός από την απεργία πείνας δεν υπάρχουν. Έτσι είμαι ξαπλωμένος και πεινασμένος στο κρεβάτι».

Ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του γράφει επίσης: «Ποιος είναι ξαπλωμένος κουρεμένος γουλί, φορώντας τη ρόμπα του, τα γυαλιά του στο κρεβάτι κρατώντας την Βίβλο στα χέρια του; Αυτός είμαι εγώ. Με την Βίβλο επειδή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπόρεσα να πάρω μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και στο κρεβάτι (υπερσκανδαλώδης παραβίαση των κανόνων), επειδή κήρυξα απεργία πείνας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι