Ο ναύαρχος “γαλάζια πατρίδα” θέλει την Κρήτη… “Τεράστιο κοίτασμα αερίου”

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαγτζί ως φιλοξενούμενος στην εκπομπή Take Tek του Φατίχ Αλταιλί στο κανάλι Haberturk, έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις σχετικά με τις έρευνες φυσικού αερίου της Τουρκίας. Είπε πως στα νότια της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου που μπορούν να καλύψουν για 572 έτη τις ανάγκες της Τουρκίας.

“H Λιβύη κάνοντας συμφωνία μαζί μας, παρά τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, κέρδισε 39.000 τετραγωνικά στρατιωτική έκταση. Αν εμφανιστεί μία κυβέρνηση στη Λιβύη και πει ότι “Κάναμε λάθος συμφωνία, αυτό πρέπει να το δώσουμε στην Ελλάδα”, σημαίνει ότι χάνει μία έκταση ίση με τέσσερις φορές την έκταση της Κύπρου. Λέγεται πως σε αυτή την περιοχή υπάρχουν τα πιο πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον κόσμο. Στα νότια της Κρήτης. Για αυτό το λόγο με τους υπολογισμούς που γίνονται αυτή τη στιγμή, τα κοιτάσματα είναι σε επίπεδο να καλύψουν για 572 χρόνια τις ανάγκες της Τουρκίας”, αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι