Ο νέος πρόεδρος “στέλνει το λογαριασμό” σε συνδικαλιστές για τις διαδηλώσεις

Ο νέος πρόεδρος “στέλνει το λογαριασμό” σε συνδικαλιστές για τις διαδηλώσεις

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής χρεώνει το κόστος των κινητοποιήσεων των ενστόλων, στους διαδηλωτές.

Οι διοργανωτές της πρώτης διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης του νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα για την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της προεδρίας και του νέου υπερσυντηρητικού προέδρου της χώρας. Το κόστος για την κινητοποίηση μονάδων από τέσσερις υπηρεσίες –ομοσπονδιακή αστυνομία, δημοτική αστυνομία, ασφάλεια των αεροδρομίων και χωροφυλακή– υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια πέσος ή 73.000 δολάρια με βάση την επίσημη ισοτιμία.

«Θα στείλουμε το λογαριασμό στα κοινωνικά κινήματα, που καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις δαπάνες, τις οποίες δεν θα επωμιστούν οι πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, εννοώντας προφανώς ότι θα χρεωθούν το κόστος οι συνδικαλιστές ή οι φορείς.

Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι «αυτό το χάος πρέπει να σταματήσει και οι διοργανωτές των διαδηλώσεων θα βαρύνονται και με τα αντίστοιχα έξοδα». Οι χθεσινές διαδηλώσεις οργανώθηκαν από σωματεία και φορείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας, που αποφάσισε να επιβάλει ο νέος πρόεδρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι