Ο Νίκος Χαρδαλιάς πιστεύει ότι καλά πάμε – Συνόψισε τα νέα μέτρα – Μια χαρά τα σχολεία

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, αν τηρούνται τα υφιστάμενα μέτρα, εξέφρασε και πάλι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που όμως έκανε μια παρουσίαση της μικρής αυστηροποίησης στα ήδη ληφθέντα μέτρα.

Όπως σημείωσε από χθες έχει τεθεί σε εφαρμογή και ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και θα επικαιροποιείται κάθε 14 μέρες ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρίσκουν τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Οπως φαίνεται διαβάζοντας τα μέτρα, έχουν γίνει τροποποιήσεις σε επί μέρους κανόνες που ίσχυαν, αλλά ήταν αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και τον χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους, όπως είπε.

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι ακόλουθες, όπως είπε:
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού (1,2,3 και 4)για όλη την χώρα.
• Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1. Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2. Και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3. (Στο επίπεδο 4 δεν έχει φτάσει καμία περιοχή κατά την πολιτεία).
• Στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
• Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
• Τίθενται όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο επίπεδο 1, 50% στο επίπεδο 2 και 30% στο επίπεδο 3.
• Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1,σε  65% για το επίπεδο 2 και σε 50% για το επίπεδο 3.

Σχολεία

Για τα σχολεία επέμεινε ότι δεν συνιστούν απειλή γιατί έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων «μόνο 29 σχολεία και 129 τμήματα».

«Στον ένα μήνα λειτουργίας έχει διαπιστωθεί ότι το σχολείο είναι ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 14 Σεπτεμβρίου, έχουν διενεργηθεί 77 έλεγχους σε σχολεία και δεν έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση, ενώ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω εντοπισμού κάποιου κρούσματος μόλις 29 σχολεία και 139 τμήματα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι