Ο ΟΗΕ βολιδοσκοπεί για άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι  ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έδωσε εντολή στην σύμβουλό του Τζέιν Χολ Λουτ να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκαλέσει άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης αναμένεται στην Κύπρο στο επόμενο 15νθήμερο. Ο Αντόνιο Γκουτέρες ανέμενε να γίνουν οι “εκλογές” στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για να ξεκινήσει την προσπάθεια για διάσκεψη για την Κύπρο, αρχικά σε άτυπη μορφή.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή τις τουρκικές απειλές στα Βαρώσια, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε ξεκαθαρίσει πως πρόθεσή του είναι να ξεκινήσει η διαδικασία από το σημείο στο οποίο είχε σταματήσει. Ωστόσο, είχε επισημάνει πως δεν μπορεί να αποτρέψει το να παρουσιαστούν άλλες προτάσεις από κάποιο από τα μέρη, κάτι που πλέον είναι δεδομένο με τον Τατάρ.

Εξακολουθεί να ισχύει ότι δεν πρόκειται να συγκαλέσει τη διάσκεψη προτού πειστεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν οι συνεργάτες του ότι οι συναντήσεις θα είναι χρήσιμες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι