Ο ΟΗΕ ζητεί από τη Ρωσία πρόσβαση σε όλα τα μέτωπα

Κυπριακό: Η άνιση μάχη στον ΟΗΕ το 1974

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε την Τετάρτη από τη Ρωσία να της επιτρέψει την πρόσβαση στις ρωσικές περιοχές που έχουν πληγεί από τη σύρραξη, περιλαμβανομένης εκείνης του Κουρσκ.

«Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έστειλε αίτημα στις ρωσικές αρχές προκειμένου να το διευκολύνουν να έχει πρόσβαση στις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας που πλήττονται από τις εχθροπραξίες, περιλαμβανομένων των περιφερειών Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, στο πλαίσιο της εξουσιοδότησής μας για την επιτήρηση και αξιολόγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού.

«Το αίτημα εστάλη χθες, Τετάρτη. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει ήδη στείλει πολυάριθμα αιτήματα πρόσβασης στις ουκρανικές περιοχές που ελέγχει η Ρωσία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί θετική απάντηση» σε αυτά τα αιτήματα», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι