Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη νέος καγκελάριος

Οι πρώτες δηλώσεις του καγκελαρίου Σολτς για την Ελλάδα

Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη, όπως αναμένονταν, καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας. Ηγείται του νέου κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πρασίνων και  Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών εκλέχθηκε με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Όμως, κάποιοι δεν τον ψήφισαν καθώς για την εκλογή του απαιτούνταν 369 ψήφοι και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, αυτοί  ήταν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Ο Σόλτς στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και μετά θα ορκιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε για το Γερμανικό Πρακτορείο, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πολιτών εκτιμούν ότι ο Σολτς θα παραμείνει μόνο για μια θητεία στην καγκελαρία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός με επικεφαλής τον Σολτς θα καταρρεύσει πριν από τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.

Ένα άλλο 44% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Σολτς θα παραμείνει στη θέση του για μια τετραετία, αλλά δεν θα επανεκλεγεί. Μόνο το 16% αναμένει μια δεύτερη θητεία για τον Σολτς. Και μόλις το 1,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Σολτς θα παραμείνει για όσο διάστημα παρέμεινε και η προκάτοχός του  Άνγκελα Μέρκελ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι