Ο Πάπας έδωσε γραμμή στους Αμερικανούς για τις εκλογές!

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την Κύπρο στην Ελλάδα, Νεφέλη Λυγερού

Ο 87χρονος πάπας Φραγκίσκος έκρινε σκόπιμο να κάνει συστάσεις για τις αμερικανικές εκλογές. Ερωτώμενος κατά την επιστροφή του από την Σιγκαπούρη στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε σήμερα τόσο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το σχέδιό του να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες, όσο και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις επειδή στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε δολοφονία.

«Οι Καθολικοί στις ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξουν το μικρότερο κακό όταν ψηφίσουν τον Νοέμβριο», κατέληξε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Για την αποχή είπε: «Είναι κακό πράγμα, πρέπει να ψηφίσετε. Το μη χείρον, βέλτιστον. Ποιος είναι χειρότερος; Η κυρία ή ο κύριος; Δεν ξέρω. Όλοι πρέπει να σκεφτούν ανάλογα με την συνείδησή τους».

Οι Αμερικανοί Καθολικοί είναι περίπου 52 εκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο. Σε ορισμένες Πολιτείες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές, συμπεριλαμβανομένης της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσιν, περισσότερο από το 20% των ψηφοφόρων είναι Καθολικοί. Ο πάπας είναι συνήθως προσεκτικός -αναφέρει το Reuters- σχετικά με τις εθνικές πολιτικές εκλογές.

Αλλά συχνά επικρίνει την άμβλωση, η οποία απαγορεύεται από την Καθολική διδασκαλία, με αιχμηρά λόγια και κατηγορεί την Χάρις επειδή την ενστερνίζεται ως δικαίωμα των γυναικών. Για τον Τραμπ είχε πει το 2016 ότι «ένας χριστιανός δεν διώχνει δυστυχισμένους μετανάστες». Για το ποιος υποψήφιος είναι πιθανότερο να υποκινήσει πολέμους, δεν αναφέρθηκε.

Πηγή: Με πληροφορίες από το Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx