Ο Πέτσας απαντά στην Άγκυρα: Τα νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

«Είναι σαφές και προκύπτει και από την πρόσφατη συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ότι το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει για τα νησιά μας ότι έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Είναι κάτι που επανειλημμένως έχουν επιβεβαιώσει με τις δημόσιες δηλώσεις τους και άλλες μεγάλες χώρες. Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εμείς με γνώμονα το διεθνές δίκαιο προχωρούμε για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» σημείωσε και προσέθεσε: «Εξαρτάται από την Τουρκία να θέσει τέρμα στις προκλητικές ενέργειες της, ώστε να αντιμετωπίζεται από την Ευρώπη ως εταίρος σταθερός, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να τον συνδράμουμε και όχι κάποιος που προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα fora. «Αυτό που θέλουμε είναι σχέσεις καλής γειτονίας και είναι στο χέρι της άλλης πλευράς να δείξει ότι το επιθυμεί και η ίδια» είπε. «Σε αυτή τη φάση αναδεικνύουμε όλες τις ενέργειες της τουρκικής προκλητικότητας. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ώστε να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι