Ο πόλεμος στη Γάζα ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες, λέει σύμβουλος του Νετανιάχου

Ένοπλοι έκλεψαν πολλά εκατομμύρια από χρηματοκιβώτια τραπεζών στη Γάζα
EPA/ABIR SULTAN

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Τσάχι Χανέγκμπι, δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες.

«Οι μάχες μπορεί να κρατήσουν άλλους επτά μήνες, ώστε να εδραιώσουμε τις επιτυχίες μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας», δηλαδή την καταστροφή των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς, δήλωσε συγκεκριμένα ο Χανέγκμπι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση Kan.

«Η νίκη για εμάς σημαίνει να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς, να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους και να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχουν πλέον απειλές προερχόμενες από τη Γάζα», πρόσθεσε.

Ο Τσάχι Χανέγκμπι είπε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για το μέλλον της Γάζας μετά τον πόλεμο «ώστε οι Παλαιστίνιοι να είναι υπεύθυνοι για τη δική τους ζωή».

«Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη Γάζα», τόνισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι