Ο Πομπέο ακύρωσε το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Μάικ Πομπέο ακύρωσε το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα. Ο λόγος είναι αφ΄ενός το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόταση μομφής, αφ΄ ετέρου ο Πομπέο θεώρησε ιδιαίτερα προσβλητικά τα σχόλια κάποιων πολιτικών.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αποφάσισε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την “ομαλή μετάβαση” στο επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Ακυρώνουμε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού του ΥΠΕΞ στην Ευρώπη”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος του Λουξεμβούργου δήλωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στο Λουξεμβούργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ που διατύπωσε ο ομόλογός του Ζαν ‘Ασελμπορν μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον.

Ο Πομπέο αναμενόταν αύριο, Τετάρτη βράδυ, στις Βρυξέλλες όπου θα είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε η Συμμαχία. Συνάντηση εργασίας είχε προγραμματιστεί και για την Πέμπτη το πρωί με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές, σύμφωνα με επίσημη βελγική πηγή.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι “ένας πυρομανής πολιτικός που πρέπει να προσαχθεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου”, υποστήριξε τον Ζαν Άσελμπορν μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL την επόμενη της εισβολής στο Καπιτώλιο. Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου είπε επισης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος “δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη δημοκρατία γιατί αγνόησε το ίδιο το Σύνταγμα, τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και προφανώς τα αποτελέσματα των εκλογών”.

Ο Μάικ Πομπέο, ενώ καταδίκασε την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο, ποτέ δεν διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με πολλούς Ρεπουμπλικανούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι