Ο Πομπέο “αδειάζει” τον Τραμπ – “Απαράδεκτη η πολιτική βία”

Ο Πομπέο “αδειάζει” τον Τραμπ – “Απαράδεκτη η πολιτική βία”

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, πιστός συνεργάτης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε χθες Τετάρτη τη βία οπαδών του μεγιστάνα που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και πάντοτε υποστηρίζω το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί να διαδηλώνει ειρηνικά για να διατρανώνει τις πεποιθήσεις του και τους σκοπούς του», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω Twitter. «Όμως η βία, το να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια άλλων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένοι να εγγυώνται την ασφάλεια όλων μας, είναι απαράδεκτη, εδώ όπως και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι