Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν θα πάει στη Ρωσία για τη σύνοδο BRICS επειδή χτύπησε στον αυχένα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν θα πάει στη Ρωσία για τη σύνοδο BRICS επειδή χτύπησε στον αυχένα

Ο 79χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ακύρωσε το ταξίδι του στη Ρωσία για τη σύνοδο κορυφής των χωρών που ανήκουν στον οργανισμό BRICS, «έπειτα από σύσταση των γιατρών να αποφύγει προσωρινά πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι σε ατύχημα που είχε στο σπίτι του».

Η προεδρία ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση πως ο Λούλα, ο οποίος επρόκειτο αρχικά σύμφωνα με το πρόγραμμα να αναχωρήσει στις 5.00 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα, θα συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS μέσω βιντεοδιάσκεψης. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Sírio-Libanês στην Μπραζίλια, ο Λούλα “έλαβε σύσταση να αποφεύγει αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αλλά μπορεί να ασκεί τα κανονικά του καθήκοντα.  Ο πρόεδρος έχει τραύμα ινιακή περιοχή».

Ο διεθνής πολιτικός και οικονομικός οργανισμός BRICS ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια από τις μεγάλες  αγορές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας. αλλά έκτοτε διευρύνθηκε με τη συμμετοχή της Νότιας Αφρικής, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, του Ιράν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx