O Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ζελένσκι να συμμετάσχει στην διάσκεψη της Ελβετίας

Τι όπλα έχει δώσει η Ελλάδα στο Κίεβο, ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ
epa11202232 Ukrainian President Volodymyr Zelensky (R) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) attend a joint press conference near the damaged by Russian shelling 'Transfiguration Cathedral', following their meeting in the southern Ukrainian city of Odesa, 06 March 2024. The Greek prime minister arrived in Odesa to meet with top Ukrainian officials amid the Russian invasion. EPA/IGOR TKACHENKO

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ζελένσκι να συμμετάσχει στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Στο τηλεφώνημα που έγινε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, η Ελλάδ διαβεβαιώνει εκ νέου ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της Ουκρανίας στην ευρωπαϊκή της πορεία. Θα συμμετάσχει και σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί και θεωρεί άκυρη κάθε συζήτηση που γίνεται εν τη απουσία της εν είδει τελεσιγράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι