Ο πρωθυπουργός στη Σάμο – Η βοήθεια του στρατού

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Στη Σάμο, που επλήγη από τον χθεσινό σεισμό, μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκίνησε με κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς των παιδιών που έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παλαιών και ακατοίκητων κτηρίων που ενέχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. «Είναι πρόβλημα από το παρελθόν θα σκύψουμε πάνω και από αυτό πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι το ελάχιστο για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των νέων παιδιών», είπε.

Στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, του γενικού γραμματέα Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, του βουλευτή ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη και τοπικών φορέων.

Άμεση αποζημίωση

«Θέλω να έχουμε μια πρώτη εικόνα της αποτύπωσης της ζημιάς, των άμεσων επόμενων βημάτων τα οποία πρέπει να γίνουν και μετά των μεσομακροπρόθεσμων παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν κυρίως σε ζητήματα υποδομών. Το πρώτο που θέλω να καταλάβω είναι να έχω μια πλήρη εικόνα της έκτασης της ζημιάς σε ατομικές ιδιοκτησίες και σε δημόσιες υποδομές», δήλωσε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα περιηγηθεί στο Βαθύ και θα επισκεφτεί το Καρλόβασι.

Για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι «λόγω των φυσικών καταστροφών που έχουν χτυπήσει τη χώρα με πιο πρόσφατο περιστατικό τη θεομηνία στη Λάρισα, ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει εμπειρία στην καταγραφή ζημιών και στην γρήγορη εκταμίευση των απαραίτητων ποσών. Αυτό θα γίνει τώρα και στη Σάμο προκειμένου να ξαναβρεί το συντομότερο τους κανονικούς της ρυθμούς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο στρατός

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν στη Σάμο από τον ισχυρό σεισμό, συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα, το ΓΕΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ για την ανακούφιση των πληγέντων τοποθέτησε σκηνές, χορήγησε μερίδες φαγητού και γευμάτων και διέθεσε μέσα του μηχανικού για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Πολλές οικογένειες που δεν μπορούσαν να μείνουν στα σπίτια τους, δεν χωρούσαν στα ξενοδοχεία και  έμειναν σε σκηνές του στρατού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι