Ο Σχοινάς αναλαμβάνει τις συνεννοήσεις Κομισιόν και Ευρωβουλής για το εμβόλιο

Ο Σχοινάς αναλαμβάνει τις συνεννοήσεις Κομισιόν και Ευρωβουλής για το εμβόλιο

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο συντονιστής της Ομάδας Επαφής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα εμβόλια.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, «σε συνέχεια της πρότασης της προέδρου για τη σύσταση Ομάδας Επαφής με το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα εμβόλια της COVID-19 και την παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 10 Φεβρουαρίου σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού, η πρόεδρος ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά να συντονίσει το έργο εκ μέρους της Επιτροπής».

Συμπλήρωσε ότι «σε αυτήν την πιο θεσμοθετημένη και τακτική ανταλλαγή πληροφοριών με το Κοινοβούλιο, καθώς προχωράμε στις προσπάθειες εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ένωση, οι ανταλλαγές θα επικεντρωθούν σε βασικά ζητήματα που θα καθοριστούν μαζί με το Κοινοβούλιο».

Μεταξύ των θεμάτων που θα επεξεργάζεται η Ευρωβουλή είναι ο έλεγχος της πορείας και της  στρατηγικής για τα εμβόλια (προμήθεια, παράδοση, ανάπτυξη), η λειτουργία το νέου προγράμματος HERA Incubator (που αφορά σε προετοιμασίες για το ενδεχόμενο επέκτασης των μεταλλάξεων), η διαφάνεια στις εξαγωγές εμβολίων αλλά και ο έλεγχος της  αδειοδότησης των εμβολίων, συνεργασία με άλλα έθνη (π.χ. στα δυτικά Βαλκάνια, στην Αφρική και αλλού),  παραπληροφόρηση γύρω από τα εμβόλια κ.ά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι