Ο Σκοπιανός πρόεδρος ομιλεί για “μακεδονική μειονότητα” σε Ελλάδα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο Σκοπιανός πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι δεν αναμένει αλλαγή στη θέση της Σόφιας έναντι της χώρας του μετά τις εκλογές της 4ης Απριλίου στη Βουλγαρία. Σε συνέντευξή του όμως ανέφερε: «Δεν υπάρχει μερικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Έχουμε το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να δηλώσω τον εαυτό μου όπως νιώθω.

“Εάν νιώθω σαν Μακεδόνας που μιλάει μακεδονικά, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, έτσι θα μου απευθυνθείτε», σχολίασε, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού ιστότοπου news.bg. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε», σημείωσε ο Πενταρόφσκι. Όπως είπε, περιμένει ισχυρότερη συμμετοχή των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν καθώς υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκησή του που έχουν άμεση εμπειρία στην περιοχή. «Μεταξύ τους είναι η Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είχε προσωπικές σχέσεις στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στην περιοχή», κατέληξε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι