Ο Σοϊλού καθορίζει ότι 486 μαχητές του ΡΚΚ βρίσκονται στην Τουρκία

Ο Σοϊλού καθορίζει ότι 486 μαχητές του ΡΚΚ βρίσκονται στην Τουρκία

Η μάχη της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία συνεχίστηκε με επιτυχία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού την Κυριακή

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο αριθμός των μελών του παράνομου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) μειώθηκε σε 486, και όχι 487, ή 485.

Η ομιλία του Σοϊλού σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Τατβάν της ανατολικής επαρχίας Μπιτλή ήρθε μια εβδομάδα αφότου το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ στο δάσος Sehi της επαρχίας.

Η Τουρκία και το ΡΚΚ έχουν εμπλακεί σε έναν αντάρτικο πόλεμο εδώ και δεκαετίες στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι. Το PKK, το οποίο διατηρεί την έδρα του στα βουνά Qandil στο βόρειο Ιράκ, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αυτήν την εβδομάδα, οι φίλοι μας έστειλαν εννέα τρομοκράτες στο κάτω μέρος της κόλασης στην Τουντσελί, την Άγρι και την Αντιγιαμάν την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη”, ανέφερε ο υπουργός το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. “Οι περισσότεροι από αυτούς (μέλη του ΡΚΚ) έχουν φύγει, απομένουν λίγοι. Ο αριθμός των τρομοκρατών στην Τουρκία έχει μειωθεί σε 486. ”

Ο Σοϊλού αναφέρεται συνήθως σε έναν αριθμό μαχητών του ΡΚΚ που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Τον Μάρτιο του 2019, είπε ότι μόνο 700 μαχητές «παρέμεναν στα βουνά» από τους 50.000 μετά τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στο τέλος του έτους, ο υπουργός ενημέρωσε κυμαίνετο μεταξύ 500 και 550 παρόντων στη χώρα.

«Εάν το επιτρέπει ο Αλλάχ, θα δείξουμε στην τρομοκρατική οργάνωση πώς θα είναι το 2020 με μια σειρά επιχειρήσεων μας, την οποία έχουμε ξανασχεδιάσει φέτος και ακολουθήσαμε βήμα προς βήμα», δήλωσε ο Σοϊλού την Κυριακή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι