Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη και τον Κωστή Χατζηδάκη που επέμεινε “στον ανθρώπινο παράγοντα”

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη και τον Κωστή Χατζηδάκη που επέμεινε “στον ανθρώπινο παράγοντα”

«Είναι θετικό να υπάρχει τηλεδιοίκηση, αλλά δεν μπορούμε να αθωώνουμε συμπεριφορές υπαλλήλων που αποδεικνύονται ανεύθυνοι», είπε ο Κ. Χατζηδάκης στην Εξεταστική για τα Τέμπη

«Την ίδια κυβερνητική γραμμή της αποποίησης ευθυνών ακολούθησε ο κ. Χατζηδάκης κατά την εξέτασή του στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, όπως και προηγούμενα κυβερνητικά στελέχη» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετέχουν στην επιτροπή, σχολιάζοντας πως «και για τον κ. Χατζηδάκη φταίει μόνο ο σταθμάρχης» και σημειώνουν:

«Υποκρινόμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το “πόρισμα Γεραπετρίτη”, που ρητά αναφέρει πως αν είχε αποκατασταθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε το 2019, θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα. Εμφανίστηκε προκλητικός, μάλιστα, για τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή λέγοντας ότι η παραπομπή τής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αφορούσε λόγους ασφάλειας, ενώ πρόκειται για καταφανέστατο ψέμα, καθώς η χώρα μας όφειλε από το 2019 να θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου. Παραδέχτηκε, ωστόσο, την ανικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην αποκατάσταση των βλαβών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στην επιβολή κυρώσεων στους υπαίτιους λεηλάτησης του δικτύου την περίοδο 2007-2012».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χατζηδάκης, καταθέτοντας ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι θετικό να υπάρχει τηλεδιοίκηση, αλλά δεν μπορούμε να αθωώνουμε συμπεριφορές υπαλλήλων που αποδεικνύονται ανεύθυνοι. Ο ανθρώπινος παράγοντας έπαιξε καθοριστικό ρόλο». Ο κ. Χατζηδάκης κλήθηκε με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2012-2013) και πρώην υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών (2007-2009).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι