Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητεί εξηγήσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Μία σειρά ερωτημάτων θέτει ο Συνήγορος του Πολίτη στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αλλά και στα σωφρονιστικά καταστήματα σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα που κάνει απεργία πείνας με αίτημα να τον ξαναγυρίσουν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, εξετάζοντας την αναφορά της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα,  θέτει ζήτημα σχετικά με το σύννομο της αρχικής μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και ζητεί να ενημερωθεί για ποιο λόγο δόθηκε η εντολή αυτής της μεταγωγής. Παράλληλα καλεί την γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής να παραδώσει στον Δ. Κουφοντίνα τα έγγραφα που ζητεί.

Το έγγραφο της μεταγωγής δεν παραδόθηκε επειδή ανέφερε και ονόματα άλλων κρατουμένων (για την προστασία προσωπικών δεδομένων όπως αιτιολόγησε την μη παράδοση του εγγράφου το υπουργείο), όμως τα ονόματα των άλλων κρατουμένων μπορούσαν να είχαν διαγραφεί από το αντίγραφο προς τον άμεσα ενδιαφερόμενο.  Ο Συνήγορος του Πολίτη προσθέτει ότι η πρόσβαση στην απόφαση μεταγωγής ειναι νόμιμο δικαίωμα του κρατουμένου. Επίσης αναφέρει ότι κάθε δυσμενής μεταχείρισή του ή δυσμενής διοικητική πράξη πρέπει να αιτιολογείται προσηκόντως και ζητεί να λάβει γνώση των λόγων της μεταγωγής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι