Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξανά στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Απεβίωσε ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Άγγελος Μπρατάκος

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη για την επανένταξή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι ύστερα από διερευνητικές συζητήσεις, προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας, της ΕΠΟ, προκειμένου να υπηρετήσει από άλλη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόσει «το νέο ολιστικό σχέδιο για τη θεσμική αναμόρφωσή του». Ο Πρωθυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θεόδωρου Ζαγοράκη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πριν από ένα χρόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε ότι θα αποχωρούσε  από τη Νέα Δημοκρατία, αν εκτελείτο το πόρισμα της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Λευτέρη Αυγενάκη και ότι σε περίπτωση που δεν δικαιωνόταν ο «δικέφαλος του Βορρά», δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στην ίδια πολιτική στέγη με αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του.

Τότε ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει να αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά παράλληλα διέγραψε τον Ζαγοράκη. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» και ανακοίνωσε την απόφασή του Πρωθυπουργού, για την διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι