Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του να αρθεί το εμπάργκο όπλων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Λίστα με εταιρείες από τις οποίες η Τουρκία προμηθεύεται στρατιωτικό εξοπλισμό παρέδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο Γερμανό ομόλογό του με σκοπό την άρση του εμπάργκο των προϊόντων τους.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του με το Χάικο Μάας χθες στην Άγκυρα, είπε ότι «για ορισμένα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας δεν έχει εκδοθεί ακόμη άδεια εξαγωγής τους από τη Γερμανία. Υπάρχει μια επιτροπή εκεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών. Έδωσα τη λίστα στον Χάικο Μάας. Τόσο οι κρατικές εταιρείες μας όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να παραλάβουν εξαρτήματα όπως κινητήρες κλπ. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη άδεια εξαγωγής για αυτά τα εξαρτήματα. Έδωσα τη λίστα των προϊόντων. Οι εταιρείες τους είναι πολύ ευχαριστημένες με αυτήν τη συνεργασία. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη κάποια θετική απόφαση. Ο κινητήρας του τανκ Altay είναι επίσης στη λίστα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι