Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε και ότι θα αρχίσει άμεσα η διανομή του.

Εντούτοις ο Αμερικανός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Χθες, η επιτροπή των ειδικών του Οργανισμού, που γνωμοδοτεί συμβουλευτικά χωρίς όμως να αποφασίζει, είχε ψηφίσει θετική εισήγηση (20 θετικά και μια αποχή), δηλαδή ψήφισε να συστήσει στον Οργανισμό να εγκρίνει το εμβόλιο.

Η επισημη ανακοίνωση της απόφασης του FDA αναμένεται σήμερα. Στη Ευρώπη η αίτηση έγκρισης της Moderna για το εμβόλιό της θα εξετασθεί αρχές Ιανουαρίου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι