Ο Τσαβούσογλου κάνει “άνοιγμα” στην Κύπρο αλλά και την απειλεί

Ο Τσαβούσογλου κάνει “άνοιγμα” στην Κύπρο αλλά και την απειλεί

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει στο Β’ Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαρτίου. Σε ομιλία του στους πρέσβεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής και των προέδρων της ομάδας φιλίας του τουρκικού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι επιβεβαιώσεις συμμετοχής είναι από όλο τον κόσμο κι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 39.

Συγκεκριμένα δήλωσε, ότι «προσκαλούμε όλους από όλο τον κόσμο. Καλέσαμε την Αρμενία, την Ελλάδα, την Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου, το Ισραήλ και την Αίγυπτο». Επισημαίνεται, ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ως κράτος την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ στο Φόρουμ έχουν προσκληθεί επίσης η Ελλάδα, η Αρμενία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ο Τσαβούσογλου αν και επιχείρησε να κάνει “άνοιγμα” στην Κύπρο” επανήλθε στους σκληρούς χαρακτηρισμούς, προειδοποιώντας την Κυπριακή Δημοκρατία για την άδεια που παρείχε για να ανοίξουν γραφείο οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) στην Κύπρο. Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «θα ήθελα να πω σε όσους τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία εδώ ότι εάν αύριο υπάρξει οποιαδήποτε απειλή ή επίθεση κατά της Τουρκίας ή της ΤΔΒΚ, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Το κόστος θα είναι βαρύ! Γι’ αυτό να μην συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις γιατί είναι σαν να παίζουν με τη φωτιά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι