Ο Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα

Ο Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα

Ο Θόδωρος Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπεσάζ των 90 κιλών του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο βάθρο στο Παρίσι.

Μετά το τέλος του αγώνα του, ο Θόδωρος Τσελίδης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επιτυχία του και δήλωσε χαρούμενος που κράτησε το λόγο του να φέρει ένα μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 27χρονος τζουντόκα έκανε μάλιστα λόγο για την πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής του, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγο πριν παραλάβει το χάλκινο μετάλλιό του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κράτησα τον λόγο μου και κατέκτησα ένα μετάλλιο. Πέτυχα ένα μεγάλο μου όνειρο και αυτή είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, σκεφτόμουν κάτι καλύτερο, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησα», είπε ο ίδιος.

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο στη χώρα μας στην Ιστορία του τζούντο στο μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού. Στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. ο Τσελίδης νίκησε τον Ισπανό, Γεωργιανής καταγωγής Τριστάνι Μοσαχλισβίλι.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι το τρίτο της Ελλάδας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης σε Αθήνα (2004, χρυσό στα -81κ.) και Λονδίνο (2012, χάλκινο στα -90κ.) και το πρώτο μετά από 12 χρόνια!

Ο Γεωργιανός Λάσα Μπεκαούρι υπερασπίστηκε το χρυσό που είχε κατακτήσει το 2021 στο Τόκιο, κάμπτοντας την αντίσταση του Ιάπωνα Σανσίρο Μουράο στον τελικό, ενώ το δεύτερο χάλκινο απονεμήθηκε στον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέ Νγκαγιάπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι