Ο Χέρτσογκ στο Νταβός – Κατηγορίες κατά του προέδρου του Ισραήλ

Ο Χέρτσογκ στο Νταβός – Κατηγορίες κατά του προέδρου του Ισραήλ

Ο Χέρτσογκ μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την Πέμπτη, όπου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει τους ισχυρισμούς για γενοκτονία που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Ισραήλ.

Ελβετοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν την Παρασκευή πως ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ, αποτελεί αντικείμενο ποινικών καταγγελιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, καθώς το Ισραήλ κατηγορείται ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα. «Οι ποινικές καταγγελίες θα εξεταστούν σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία», ανέφερε το γραφείο της ελβετικής Γενικής Εισαγγελίας, προσθέτοντας πως θα επικοινωνήσει με το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ασυλίας του.

Το γραφείο της ελβετικής Γενικής Εισαγγελίας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το είδος ή τον αριθμό των καταγγελιών ή ποιος τις κατέθεσε. Εκπρόσωπος του γραφείου του Χέρτσογκ και εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια. Η Νότια Αφρική κατονόμασε και τον Χέρτζογκ στην προσφυγή της, ο οποίος μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Πέμπτη.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεν υπάρχει «τίποτα πιο άθλιο και εξωφρενικό» από την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κατηγορώντας το Ισραήλ για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα. Παρουσιάζοντας την υπόθεσή της, η Νότια Αφρική κατονόμασε τον Χέρτσογκ και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, που όπως λέει εξέφρασαν πρόθεση γενοκτονίας εναντίον των Παλαιστινίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι