Ο Χρυσοχοΐδης έπαυσε την διοικήτρια τριών νοσοκομείων

Ο Χρυσοχοΐδης έπαυσε την διοικήτρια τριών νοσοκομείων

Έξι νοσοκομεία χωρίς διοίκηση μέσα σε τρεις μήνες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ύστερα από απόφαση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”. Η ίδια είχε τη διοίκηση και στο “Αλεξάνδρα” και στο “Σπηλιοπούλειο”.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, είχαν μείνει επί δύο εβδομάδες χωρίς θέρμανση νεογνά, λεχώνες και ογκολογικοί ασθενείς στο νοσοκομείο, επειδή «έσκασε» ο λέβητας όταν πήγαν να τον ανάψουν για να αρχίσει η θέρμανση. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο, σύμφωνα με το σύλλογο, μέλη του οποίου αναφέρουν ότι «εξαιτίας της βλάβης πλημμύρισαν υπόγεια, το ισόγειο και προβλήματα με το νερό προέκυψε και στην αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ». Ο λέβητας είναι παλιός και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Πρόκειται για την τετάρτη καρατόμηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου παύθηκε για σκανδαλώδη έλλειψη σκευασμάτων ο έως τότε διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά, στις αρχές Οκτωβρίου παύθηκε οι διοικητής και η αναπληρώτρια του νοσοκομείου “Αγία Όλγα” μετά από “έφοδο” που διαπίστωσε άσχημες συνθήκες σε θαλάμους ψυχασθενών και στις 17 Οκτωβρίου παύθηκε ο διοικητής του “Βενιζέλειου Νοσοκομείου”, επειδή το νοσοκομείο είχε πολύ μεγάλη λίστα αναμονής και αναβάλλονταν διαρκώς τα χειρουργεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι