Ο Ζόραν Ζάεφ επιβίωσε της πρότασης μομφής

Ο Ζόραν Ζάεφ επιβίωσε της πρότασης μομφής

Απέτυχε η απόπειρα της αντιπολίτευσης των Σκοπίων α συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 61 βουλευτών για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, εν μέσω απίστευτων καταγγελιών για απαγωγή βουλευτή!

Τελικώς, η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή και η διαδικασία σταματά. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας απείχαν από την ψηφοφορία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, έκανε λόγο για «εγκληματικό καθεστώς», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Η δημοκρατία σήμερα στη Μακεδονία ποδοπατήθηκε… Πρόκειται για το πιο εγκληματικό καθεστώς στην Ευρώπης… Το εγκληματικό καθεστώς θέλει να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος. Η γρηγορότερη και πιο απλή λύση σε αυτή την κρίση είναι οι πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Από σήμερα η κυβέρνηση έχει 59 βουλευτές και το VMRO έχει 61. Υπάρχει ένας απαχθείς βουλευτής, τον οποίον ελπίζουμε να απελευθερώσουμε σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονος.

Πρόκειται για τον βουλευτή του μικρού αλβανικού κόμματος BESA, Καστριότ Ρετζέπι, ο οποίος γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ζάεφ. Αμέσως, η απουσία του πυροδότησε διάφορα σενάρια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει “απαγωγή” του και τη συνεδρίαση να διακόπτεται πολλές φορές.

Σημειώνεται πως, για να εγκριθεί η πρόταση μομφής έπρεπε να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλαδή από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής. Ο ίδιος βουλευτής, πάντως, επανήλθε αργά το απόγευμα της Πέμπτης –ξανά μέσω Facebook– για να δηλώσει ασφαλής και να αφήσει αιχμές για το κόμμα του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι