Ο Ζοζέπ Μπορέλ για τις διερευνητικές

Ο Ζοζέπ Μπορέλ για τις διερευνητικές

«Σήμερα ξεκίνησε ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, ένα πολύ σημαντικό βήμα, και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) παρέχει ένα σημαντικό πλαίσιο για την επίλυση των θαλασσίων διαφορών», είπε ο  ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

Οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προσπάθησαν να βρουν μια επικοινωνιακή φόρμουλα που θα κατάφερνε να κρύψει τις μεγάλες αποκλίσεις ως το προς πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ απέναντι σε καθεστώτα όπως αυτό της Μόσχας και της Άγκυρας.

«Οι πιθανές κυρώσεις σε Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν φύγει από το τραπέζι, αλλά δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Τουρκίας αποτελεί ακόμα πιθανότητα. Δεν υπάρχουν πλέον τα τουρκικά ερευνητικά πλοία και ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτό το θετικό momentum», δήλωσε ο Μπορέλ για τα ευρω-τουρκικά.

Ο Μπορέλ αναμένεται επίσης να επισκεφθεί άμεσα τη Μόσχα (στις 4 – 6 Φεβρουαρίου) για να συζητήσει με τις ρωσικές αρχές τις εξελίξεις μετά την φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάνλι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι