Όχι αλκοόλ ή ανοσοκατασταλτικά για 2 μήνες σε όποιον κάνει το Sputnik V

Όχι αλκοόλ ή ανοσοκατασταλτικά για 2 μήνες σε όποιον κάνει το Sputnik V

Όσοι κάνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για διάστημα 42 ημερών μετά τη χορήγησή του, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα, πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις και (κάτι απρόσμενο) να μην πιουν για δύο μήνες αλκοόλ. Τα ανωτέρω  ανέφερε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επισης πρόβλημα συνιστά το ότι, όπως συμπλήρωσε η ίδια, θα πρέπει οι εμβολιασθέντες να σταματούν και την τυχόν ανοσοκατασταλτική αγωγή που λαμβάνουν. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν ο ίδιος περιορισμός ισχύει και γα τα εμβόλια της Pfizer ή της Astraazeneca ή της Μοderna, αλλά για τους μεταμοσχευμένους ή όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, η διακοπή των ανοσοκατασταλτικών δεν είναι διόλου εύκολη.

Επισης η ίδια επανέλαβε τα ήδη γνωστά, ότι μέχρις ότου αναπτυχθεί ανοσία οι εμβολιασθέντες θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν εμβολιασθεί και να παίρνουν όλα τα προληπτικά μέτρα. Αυτό το λένε και Έλληνες επιστήμονες και ισχύει για όλα τα εμβόλια, όχι μόνον για να προστατευθεί ο ευπαθής εμβολιασμένος, αλλά και για να μην αναπτυχθεί ανθεκτικό στέλεχος στην πορεία των εμβολιασμών από την “ανάμιξη” των ιών. Πολλοί έχουν πει εξάλλου ότι οι εμβολιασμοί δεν πρέπει κανονικά να γίνουν εν μέσω έξαρσης για να μην σημειωθούν μεταλλάξεις.

 

Οι επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Προστασίας των Καταναλωτών ανακοίνωσαν επίσης ότι «αν κάποιος θέλει να παραμείνει υγιής και να έχει ισχυρή ανοσολογική απάντηση, δεν θα πρέπει να καταναλώνει αλκοόλ».

Η ανοσία, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι,  κατά μέσο όρο δημιουργείται την 21η ημέρα μετά την πρώτη ενέσιμη δόση, ενώ σταθερή ανοσία δημιουργείται τρεις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου. Γενικά έχουν πει ότι η πλήρης απόκριση στο ρωσικό εμβόλιο παρατηρείται 42 μέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx