OHE: Δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον Μαχμούτ Αμπάς αν πάει στη Γάζα

OHE: Δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον Μαχμούτ Αμπάς αν πάει στη Γάζα

«Δεδομένης της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, είναι απίθανο ο ΟΗΕ να μπορέσει να παράσχει ασφάλεια στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς σε περίπτωση που επισκεφθεί τον πολιορκημένο θύλακα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ, μετά τη απόφαση του Αμπάς να πάει στην Γάζα, «όπως θα έπρεπε να ειχαν κάνει και άλλοι ηγέτες».

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Michele Zaccheo αντέδρασε με σκεπτικισμό στην προοπτική ενός ταξιδιού στη Γάζα.

«Η ιδέα ότι ο ΟΗΕ θα μπορούσε να παράσχει ασφάλεια δεν είναι μάλλον τόσο ρεαλιστική σε αυτό το στάδιο», είπε ο Zaccheo, αναφέροντας πώς λαμβάνει καθημερινά αναφορές από συναδέλφους του για την ασταθή κατάσταση ασφαλείας στη Γάζα.

«Η κύρια ευθύνη για την παροχή ασφάλειας στα κατεχόμενα εδάφη ανήκει στις δυνάμεις κατοχής», είπε.

Ο Αμπάς εκδήλωσε την επιθυμία να πάει στη Γάζα προσωπικά και άμεσα, μιλώντας προχθές στην τουρκική Βουλή, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. Είπε ότι “θα ήταν αλλιώς τα πράγματα για τους Παλαιστίνιους, αν είχαν επισκεφθεί την Γάζα και άλλοι ηγέτες».

Πηγή: Anadolu

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι