Οι δηλώσεις Μπορέλ και Μάας – Θα δούμε για κυρώσεις

Οι δηλώσεις Μπορέλ και Μάας – Θα δούμε για κυρώσεις

Την αλληλεγγύη της Ε.Ε στην Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τις τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μετά το τέλος του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών.

Δήλωσε όμως ότι όσο και αν επιβαρύνονται οι σχέσεις Ε.Ε-Τουρκίας εξαιτίας της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, οι κυρώσεις θα πρέπει να συζητούν τον Σεπτέμβριο «για να υπάρξει εν τω μεταξύ έδαφος για διάλογο και διπλωματία».

Ο Μπορέλ

Υπάρχει συμφωνία για την επεξεργασία κυρώσεων κατά της Τουρκίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά το πέρας της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο. Εντούτοις, παρά «την απογοήτευση» όπως είπε της Ευρώπης για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, οι κυρώσεις αναβάλλονται.

Κάλεσε πάλι την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και είπε πως «αν δεν υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό, τότε οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα» -δηλαδή τις προς συζήτηση κυρώσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι