Οι εκπλήξεις στην νέα δημοσκόπηση της MRB – Τί λένε οι πολίτες για Ερντογάν-Ράμα

Η μεγάλη ανατροπή που δείχνει νέα δημοσκόπηση – Ποιοι προηγούνται στην μάχη του σταυρού

Tί δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Προβάδισμα 16,3 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές 2024 καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ενισχύεται κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και συγκεντρώνει το 32,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερός στο 16%, στην δεύτερη θέση. Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 14%, η Ελληνική Λύση στο 9,9% και το ΚΚΕ στο 8%.

Η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,4% καταγράφοντας απώλεια σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ η Νέα Αριστερά παραμένει σταθερά στο 3,8% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο. Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου εμφανίζει αύξηση κατά μία μονάδα και φτάνει στο 2,8%, ενώ και οι “Δημοκράτες” καταγράφουν άνοδο, από 1,6% σε 2,4%.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών 2024 θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Το 60,3% απαντούν ότι θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα δυσαρέσκειας για την ακολουθούμενη πολιτική της ΝΔ. Στον αντίποδα, το 32,7% θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα γιατί έχει πετύχει πολλά με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα, με κριτήριο τη δυσαρέσκειά τους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 32% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Στο ερώτημα πώς θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, το 80,8% απαντά ότι θα επιλέξει ένα κόμμα που εκφράζει καλύτερα τη δυσαρέσκεια και το 19,2% με αποχή, άκυρο ή λευκό. Θετικά αξιολογεί το 55,6% την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ενώ το 32,9% τη βλέπει αρνητικά. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, η θετικότητα φτάνει περίπου στο 80% και στα υπόλοιπα κόμματα τα ποσοστά είναι 47-41%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων- το 57,7%- διαφωνούν με τη συγκέντρωση που έκανε ο Έντι Ράμα στο Γαλάτσι. Για την ίδια εκδήλωση, το 30% δηλώνει ότι συμφωνεί. Το 54,3% εκφράζει την άποψη ότι η συγκέντρωση του Έντι Ράμα δεν έπρεπε να γίνει αν δεν εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Το 17,4% πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει κάποια άλλη στιγμή και το 8,7% θεωρεί ότι η συγκέντρωση έπρεπε να γίνει τώρα.

Το 44,9% δηλώνει ότι διαφωνεί με την απόφαση της ΝΔ να συμπεριλάβει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ το 30,6% συμφωνεί. Μάλιστα, το 27% των ψηφοφόρων της ΝΔ βλέπουν αρνητικά αυτή την κίνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 27,8% στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αλλά η απάντηση “κανένας” είναι στο 28,4%. Στο ίδιο ερώτημα ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 8,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,7%.

Πηγή: dnews.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι