Οι εκπλήξεις στην νέα δημοσκόπηση της Pulse – Ποιο κόμμα εμφανίζει απώλειες

Οι εκπλήξεις στην νέα δημοσκόπηση της Pulse – Ποιο κόμμα εμφανίζει απώλειες

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει κυρίαρχο ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, για το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η δημοσκοπική Pulse στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει απώλειες με 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Το νέο κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%, όπως επίσης και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, Φωνή Λογικής.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse προηγείται με ποσοστό 28,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά δεύτερος με ποσοστό 13%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5% και το ΚΚΕ με 7,5%. Στο 3% είναι η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με 5%. Αναφορικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών το 51% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 35% θετικά ή μάλλον θετικά.

Για την πρόταση της Αντιπολίτευσης για προανακριτική για τα Τέμπη το 61% το βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το κρίνει το 28% Στο ερώτημα για το τι προβληματίζει τους πολίτες η ακρίβεια και η οικονομία είναι πρώτη με συντριπτικό ποσοστό 44%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα με 7% και η Υγεία με τη Δικαιοσύνη με 5%.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι