Οι Ευρωπαίοι μόνον με έγκριση της Βουλής θα στείλουν πλοία στην Ερυθρά

Οι Ευρωπαίοι μόνον με έγκριση της Βουλής θα στείλουν πλοία στην Ερυθρά

Οι διαβουλεύσεις για την ευρωπαϊκή επιχείρηση προστασίας της ναυσιπλοΐας έχουν ακόμη δρόμο, καθώς πρέπει να αποφασιστεί αφενός η εντολή που θα έχει η περιοχή δράσης -σημείο το οποίο ενέχει δυσκολίες- όπως επίσης και ποια κράτη θα συμμετέχουν και με ποιο τρόπο. Η επιτροπή που είχε συστήσει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Μπορέλ, είναι υπέρ της συνοδείας των εμπορικών πλοίων χωρίς εμπλοκή.

Τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα συνδράμουν στην επιχείρηση αντιμετώπισης των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προστατεύσουν τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή συζητούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ προσπαθώντας το σχέδιο να λάβει σάρκα και οστά μέσα στο Φεβρουάριο

Το Βέλγιο από την πλευρά του θα συμμετάσχει με την φρεγάτα «Louise-Marie» όπως ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων η Υπουργός Άμυνας, Λουντιβίν Ντεντονέρ.

Με φρεγάτα θα συνδράμει και η Γερμανία, όπως είχε δηλώσει πριν από μια εβδομάδα η επικεφαλής της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει η απόφαση να περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx