Οι εξαγωγές γερμανικών όπλων στην Τουρκία συνεχίζονται απρόσκοπτα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Οι εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο παρά τις τουρκικές προκλήσεις στη Λιβύη και κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. «Είναι σκανδαλώδες το γεγονός αυτό», τονίζει βουλευτής του Die Linke σε συνέντευξή της προς την «Welt».

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 22,85 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για φέτος. Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε γραπτή ερώτηση της αναπληρώτριας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke ) Σέβιμ Ντάγκντελεν, γράφει η «Welt». Πολλές από τις άδειες εξαγωγών είναι πρόσφατες και έχουν εκδοθεί μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020.

Αναγωγικά, ο όγκος των εγκεκριμένων εξαγωγών για φέτος θα μπορούσε να υπερβεί το προηγούμενο έτος. Σημαντική αύξηση υπήρξε ήδη το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (που ήταν 12,9 εκατομμύρια ευρώ).

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία αν λάβει κανείς υπόψη τις στρατιωτικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με ανοιχτές απειλές πολέμου εναντίον μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης, και λόγω της μόνιμης παραβίασης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ εναντίον της Λιβύης, η Τουρκία δεν θα πρέπει πλέον να ανταμείβεται με στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Γερμανία. Οι εξαγωγές πρέπει να μειωθούν στο μηδέν», πιστεύει η Ντάγκντελεν.

Η κυβέρνηση είχε απαντήσει ότι οι πωλήσεις αυτές δεν αφορούν σε επιθετικά όπλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι