Οι φρικτές λεπτομέρειές για τον Κύπριο δραπέτη που σκότωσε έγκυο σύντροφο και έπνιξε το 3χρονο κοριτσάκι της

Οι φρικτές λεπτομέρειές για τον Κύπριο δραπέτη που σκότωσε έγκυο σύντροφο και έπνιξε το 3χρονο κοριτσάκι της

Εξακολουθεί να καταζητείται ο σκληρός εγκληματίας Θεόδωρος Θεοφάνους, 43 ετών, που κατάφερε να δραπετεύσει ενώ θεωρητικά τον φρουρούσαν τρεις άνδρες στο σπίτι των γονιών του, που είχε πάρει άδεια να επισκεφθεί συνοδεία φυλάκων.

Εκφράζονται φόβοι ότι έχει διαφύγει ήδη στα κατεχόμενα ή στο εξωτερικό. Παύθηκαν οι συνοδοί του φρουροί και συνελήφθησαν για συνέργεια στην απόδραση ο 68χρονος πατέρας του δραπέτη και ένας Σύρος, καθώς και δύο κάτοικοι Λεμεσού, ένας 50χρονος Κύπριος με τον 25χρονο γιό του. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Θεοφάνους εκμεταλλεύθηκε την φασαρία κατά τη διάρκεια του σουβλίσματος στην αυλή, για να το σκάσει από το παράθυρο του πατρικού του, αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς, που άγνωστο για ποιο λόγο, δεν μπόρεσαν να τον προλάβουν. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το σχέδιο απόδρασης και γιατί οι φύλακες δεν χρησιμοποίησαν το δικό τους μέσο να τον καταδιώξουν. Προφανώς αντελήφθησαν ότι το έσκασε από το παράθυρο αρκετή ώρα αφ΄ ότου έγινε η απόδραση.

Πρόκειται πάντως για σκληρό και αμετανόητο εγκληματία. Το 2011, ο παθολογικά ζηλιάρης κομμωτής Δώρος ή Θοδωρής Θεοφάνους τσακώθηκε για άλλη μία φορά με την 24χρονη Μολδαβή σύντροφό του, που ήταν 4 μηνών έγκυος στο παιδί τους και με την οποία συζούσε τους τελευταίους 9 μήνες. Αιτία ήταν η ζηλοτυπία του αλλά και τα οικονομικά του ζευγαριού. Η γυναίκα ήταν χωρισμένη και ο πρώτος σύζυγός της, ο Ελληνοπόντιος Οδυσσέας Ποζίδης, μετά το διαζύγιο είχε φύγει από την Κύπρο και ζούσε πλέον στην Κρήτη, όμως είχε επαφές με την κόρη του. Ο Θεοφάνους χτύπησε την γυναίκα επειδή πίστευε ότι συνέχιζε να έχει σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του άτυχου 3χρονου κοριτσιού της. Όμως δεν θύμωσε μόνον για αυτό.

Ο ίδιος όφειλε σε τοκογλύφους και έπρεπε να βρίσκει σχεδόν 30.000 ευρώ το μήνα όπως αναφέρθηκε στην δίκη. Για να αντιμετωπίσει τα τοκογλυφικά χρέη, έκαψε το κομμωτήριό του προκειμένου να εισπράξει τα ασφάλιστρα.  Η άτυχη Μολδαβή, 24 ετών τότε, φέρεται να του είχε υποσχεθεί να τον βοηθήσει οικονομικά με δάνειο 300.000 ευρώ. Τελικά του είπε την αλήθεια, ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει τόσα λεφτά. Δεν ξέρουμε αν η υπόσχεση και η διάψευσή της όντως ευσταθεί, καθώς δεν φαίνεται λογικό να περίμενε ο δράστης από μία Μολδαβή μετανάστη ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Ο Θεοφάνους αρνιόταν την ενοχή του επίμονα, παρότι εξαρχής οι υπόνοιες στράφηκαν σε αυτόν όταν η γυναίκα βρέθηκε με τρεις σφαίρες νεκρή μέσα στο ΙΧ της και το κοριτσάκι της πνιγμένο στην παραλία. Αποδείχθηκε ότι την παγίδευσε και την σκότωσε και ότι τον βοήθησε ο αδελφός τους να κρύψουν το όπλο του εγκλήματος. Ο δράστης μέσα στην φυλακή εξομολογήθηκε την αλήθεια σε ισοβίτη συγκρατούμενό του που είχε σκοτώσει δύο αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες προηγουμένως είχε βιάσει (σ.σ. πρόκειται για τον 60χρονο πλέον Αντώνη Κίτα που είχε σχεδιάσει και την εκταφή της σορού του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου με κίνητρο να εμφανιστεί με πληροφορίες για την εύρεσή της και να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης σε αίτημά του για υφ΄όρων απόλυση, κάτι που δεν έγινε εν τέλει).

Ο Κίτας κέρδισε την εμπιστοσύνη του Θεοφάνους και ο δράστης του είπε πολλές λεπτομέρειες για το φόνο, καθώς συμφώνησαν μάλιστα να σκοτώσουν τον πρώτο σύζυγο της Μολδαβής και να φορτώσουν τον φόνο σε έναν Πόντιο. Ο Κίτας τα κατέθεσε όλα στην αστυνομία για να εκμαιεύσει κάποιες βελτιώσεις στις συνθήκες κράτησής του. Όπως είπε, «ο Θεοφάνους πήγε στο ραντεβού όπου είχε τάξει στη γυναίκα ρομαντική επανένωση και της είχε πει στο τηλέφωνο ότι τάχα θα πουλούσε ένα διαμέρισμά του και θα της έπαιρνε περιδέραιο. Εκεί την πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος και στο κεφάλι, ενώ αυτή βρισκόταν μέσα στο αμάξι της. Ο Θεοφάνους δεν ήξερε ότι η Μολδαβή θα είχε μαζί την κόρη της, αλλά μόλις την είδε, αποφάσισε να τη σκοτώσει κι αυτή. Η  μικρή (Βικτώρια έλεγαν το άτυχο κοριτσάκι) είχε αρπαχτεί από τη μάνα της που αιμορραγούσε και φώναζε στα ρωσικά “γιατι΄;”. Ο Θεοφάνους την έριξε στη θάλασσα να πνιγεί και όταν είδε μετά από λίγο ότι η μικρή είχε σφυγμό, της έκλεισε τη μύτη και το στόμα και μετά την ξαναπέταξε στο νερό».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx