Οι Γερμανοί μέχρι το 2000 εμπιστεύονταν άστεγα παιδιά σε παιδόφιλους

Οι Γερμανοί μέχρι το 2000 εμπιστεύονταν άστεγα παιδιά σε παιδόφιλους

Ανατριχιάζει και ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία το «πείραμα Κέντλερ» που διεξήχθη στο Βερολίνο από το 1970 μέχρι σχεδόν το 2000.

Οι αρχές του Δυτικού Βερολίνου (γιατί τότε υπήρχε ακόμη το Ανατολικό των σοσιαλιστών) έδιναν με τη “βούλ του κράτους προς φύλαξη σε παιδόφιλους άνδρες άστεγα παιδάκια, τα οποία όταν προ ετών προσπάθησαν να πάρουν αποζημιώσεις για όσα υπέστησαν, εισέπραξαν την απάντηση ότι “η υπόθεση έχει παραγραφεί”. Τα περισσότερα παιδιά πάντως, σήμερα πλέον 60άρηδες (όσοι και όσες ζουν) δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ντόιτσε Βέλε το δράμα άρχισε το 1974 και συνεχίστηκε “απρόσκοπτα” μέχρι σχεδόν το 2000. Το 1974 ο καθηγητής ψυχολογίας Χέλμουτ Κέντλερ (πέθανε το 2008 σε ηλικία 80 ετών) έθεσε σε εφαρμογή το «πείραμά του». σύμφωνα με το οποίο τα άστεγα παιδιά, αντί να είναι στους δρόμους ή σε ιδρύματα, θα ήταν καλύτερα κοντά σε παιδόφιλους, επειδή “θα τα αγκάλιαζαν με αγάπη” (!!!) Το σκάνδαλο έγκειται στο ότι αυτό το σκεφτικό έγινε δεκτό και η “έρευνα” άρχισε στο Πανεπιστήμιο του Χίλντεσχαϊμ, με “γονείς” παιδόφιλους που ήταν μάλιστα και συνάδελφοι του ψυχολόγου, ακαδημαϊκοί πολλοί από αυτούς.

Ο Χέλμουτ Κέντλερ πίστευε ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ ενηλίκων και παιδιών ήταν ακίνδυνη. Ακαδημαϊκοί από το ίδιο Πανεπιστήμιο που είχε κάνει “τα στραβά μάτια” στις πρωτοβουλίες του Κέντλερ αποφάσισαν να ερευνήσουν το σκάνδαλο και διαπίστωσαν ότι η παιδεραστία είχε στην πράξη την σιωπηρή ή και ρητή έγκριση σχολείων, κέντρων νεανικής πρόνοιας, αλλά και της Γερουσίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αρκετοί από τους ανάδοχους πατέρες ήταν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί. Μιλούν για ένα δίκτυο που περιελάμβανε υψηλόβαθμα μέλη του φημισμένου Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και της διαβόητης Σχολής Odenwald στην Έσση της Δυτικής Γερμανίας, που ήταν στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκάνδαλου παιδεραστίας πριν από αρκετά χρόνια. Έκτοτε έκλεισε η συγκεκριμένη σχολή.

Η υπεύθυνη για τη νεολαία γερουσιαστής του Βερολίνου Σάντρα Σέρρες χαρακτήρισε τα ευρήματα «συγκλονιστικά και τρομακτικά».

Μια πρώτη έκθεση για το «πείραμα του Κεντλέρ» δημοσιεύθηκε το 2016 από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Οι ερευνητές δήλωσαν τότε ότι η Γερουσία του Βερολίνου φάνηκε να μην ενδιαφέρεται να αποκαλύψει την αλήθεια. Ομως τώρα το θέμα ανακινείται ξανά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι