Οι ΗΠΑ αφήνουν ελεύθερο έναν υποστηρικτή του Μαδούρο με αντάλλαγμα 36 αποφυλακίσεις

Οι ΗΠΑ αφήνουν ελεύθερο έναν υποστηρικτή του Μαδούρο με αντάλλαγμα 36 αποφυλακίσεις

ΗΠΑ και Βενεζουέλα συμφώνησαν να ανταλλάξουν έναν κρατούμενο προς 36

«Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα απελευθερώσει 36 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 12 Αμερικανών, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενός συμμάχου του Μαδούρο», δήλωσε σήμερα πολιτικός της Βενεζουέλας ζητώντας να μην αναφερθεί ως πηγή το όνομά του.

Οι ΗΠΑ έχουν συλλάβει ως σύμμαχο του Μαδούρο τον Κολομβιανό επιχειρηματία Άλεξ Σάαμπ, που φέρεται να διοχέτευσε 350 εκατομμύρια δολάρια μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια υπόθεση που περιελάμβανε τη δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων στη Βενεζουέλα. Αυτοί που ζητούν οι ΗΠΑ να αποφυλακισθούν, οι περισσότεροι είχαν εμπλακεί είτε στην εκστρατεία της υποψήφιας της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Μαρία Κορίνα Ματσάδο είτε στη διοργάνωση των προκριματικών εκλογών της αντιπολίτευσης τον Οκτώβριο είτε παλαιότερα στην προσπάθεια ανατροπής του Μαδούρο.

Όλοι οι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι την ίδια ημέρα, δήλωσε ο πολιτικός της Βενζουέλας, αλλά το Associated Press μετέδωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αφήσει ελεύθερο τον Σάαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι