Οι ΗΠΑ λένε ότι κατέστρεψαν drone και σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας των Χούτι στην Υεμένη

Επίθεση των Χούτι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι, χθες Δευτέρα, κατέστρεψαν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας με δυο πυραύλους, έτοιμους για εκτόξευση, χερσαίο σταθμό ελέγχου και ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) των ανταρτών Χούτι, αντίστοιχα, στο έδαφος της Υεμένης και πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία (του Πολεμικού Ναυτικού) των ΗΠΑ, του συνασπισμού, ή εμπορικά σκάφη», ανέφερε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, “κεντρική διοίκηση”).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προχθές Κυριακή, εκτοξεύθηκε αντιπλοϊκός βαλλιστικός πύραυλος (ASBM) από περιοχή ελεγχόμενη από τους Χούθι προς τον Κόλπο του Άντεν, όπου «πλοίο της συμμαχίας» συνόδευε το MV Hope Island, φορτηγό πλοίο υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, βρετανικής ιδιοκτησίας, που διαχειρίζεται ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία. Ούτε σε αυτή την περίπτωση «αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές». Ήταν «η πέμπτη» εκτόξευση πυραύλου εναντίον του πλοίου του συνασπισμού και του Hope Island, πάντα κατά τη CENTCOM.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι