Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν δυο εκτοξευτήρες πυραύλων των Χούτι στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν δυο εκτοξευτήρες πυραύλων των Χούτι στην Υεμένη

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι χθες Τρίτη κατέστρεψαν δυο συστήματα εκτόξευσης αντιπλοϊκών βαλλιστικών πυραύλων (ASBMs) των Χούτι σε περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενη από το κίνημα των ανταρτών.

Τα συστήματα αυτά κρίθηκε ότι ήγειραν «άμεση απειλή για τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις και εμπορικά πλοία που διέρχονται από την περιοχή», ανέφερε μέσω X χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη πλέον φρασεολογία για τις επιχειρήσεις του είδους το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Την 31η Μαΐου, αμερικανοβρετανικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη εναντίον «13 στόχων» είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκαέξι άνθρωποι, σύμφωνα με τους Χούθι, που διεμήνυσαν πως θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε αντίποινα για την πολύνεκρη επιχείρηση αυτή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι