Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κατάσχεση του προεδρικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σε ξένο κράτος

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κατάσχεση του προεδρικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σε ξένο κράτος
CARACAS, VENEZUELA - DECEMBER 08: Nicolas Maduro President of Venezuela speaks to the media to give a balance of the recent Parliamentary elections during a press conference at Palacio de Miraflores on December 8, 2020 in Caracas, Venezuela. On sunday 6th Venezuelans voted for the Parliamentary Elections with a 31% turnout and 68.4% of the votes for the United Socialist Party of Venezuela (PSUV) according to the National Electoral Council. (Photo by Carolina Cabral/Getty Images)

Οι ΗΠΑ προέβησαν στην κατάσχεση του προεδρικού σκάφους της Βενεζουέλας, ενώ αυτό βρισκόταν στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σήμερα στη Φλόριντα, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN και αρμόδιο άτομο της αμερικανικής αποστολής είπε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι εξαρχής η αγορά του αξία 13 εκατ. δολαρίων αεροσκάφους παραβίαζε τις αμερικανικές κυρώσεις. «Η κατάσχεση στέλνει ένα μήνυμα μέχρι την κορυφή της ηγεσίας της Βενεζουέλας. Η κατάσχεση του αεροπλάνου ενός ξένου αρχηγού κράτους είναι πρωτόγνωρη για ποινικές υποθέσεις. Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα εδώ ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, κανείς δεν είναι έξω από την εμβέλεια των αμερικανικών κυρώσεων».

Το αεροπλάνο, ένα Dassault Falcon 900, βρισκόταν εδώ και δύο μήνες στη Δομινικανή Δημοκρατία για άγνωστους λόγους. Διάφορες υπηρεσίες συμμετείχαν στην κατάσχεση και σύμφωνα με το CNN «συνεργάσθηκαν στενά με τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία ενημέρωσε τη Βενεζουέλα για την κατάσχεση». Εν συνεχεία το CNN αναφέρεται στο ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και θεωρούν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας  “έμπορο ναρκωτικών που συνεργαζόταν με το αριστερό αντάρτικο κίνημα FARC της Κολομβίας και είχαν κατακλύσει με ναρκωτικά τις ΗΠΑ” ως δε απόδειξη αναφέρει ότι προ τριετίας είχαν συλληφθεί για ναρκωτικά στις ΗΠΑ δυο ανίψια της συζύγου του Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ έχουν επικηρύξει τον Μαδούρο, με την έννοια ότι εδώ και πέντε χρόνια δίνουν αμοιβή 15 εκατ. δολάρια σε όποιον παράσχει πληροφορίες για την ανάμιξή του σε εμπόριο ναρκωτικών. Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον Μαδούρο συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με την φιλορωσική στάση που αυτός τηρεί. Ως προς την ωμή επέμβαση στην Δομινικανή Δημοκρατία, οι ΗΠΑ έχουν εισβάλει δύο φορές στην χώρα αυτή και υπήρξαν κατοχικές δυνάμεις για συνολικά δέκα χρόνια τον περασμένο αιώνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx