Οι Ιταλοί διαμαρτύρονται που οι Ρώσοι κρατικοποιούν ιταλικές επιχειρήσεις στη Μόσχα

Οι Ιταλοί διαμαρτύρονται που οι Ρώσοι κρατικοποιούν ιταλικές επιχειρήσεις στη Μόσχα

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ιταλία και ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο όμιλος Gazprom πήρε την διαχείριση της θυγατρικής του ιταλικού ομίλου Ariston Group στην Μόσχα.

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Χ, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας αναφέρει: “Εξουσιοδότησα τον γενικό γραμματέα του υπουργείου μας, να καλέσει τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η κυβέρνηση ζητεί εξηγήσεις σχετικά με την εθνικοποίηση της Ariston Thermo Group. Συνεργαζόμαστε για το θέμα και με τις Βρυξέλλες, μαζί με την Γερμανία”.

Η ρωσική ενέργεια είχε προαναγγελθεί, όταν ανακοινώθηκε ότι αφού η Δύση προβαίνει σε κυρώσεις και προβαίνει σε κατασχέσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, θα κάνει το ίδιο και η ρωσική ομοσπονδία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version