Οι Ιταλοί θα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων υπέγραψε συμφωνία με την ιταλική φαρμακευτική εταιρεία Adienne, που εδρεύει στην Ελβετία, για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, Sputnik V, στην Ιταλία.

Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι αυτή θα ειναι η πρώτη μονάδα παραγωγής του Sputnik V στην Ευρώπη. Η ιταλική παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο ευλεπιστεί ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν παραχθεί στην Ιταλία 10.000.000 δόσεις. Η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για ανάλογες συμφωνίες με την Γερμανία και τη Γαλλία. Η Ρωσία ανέπτυξε μεν το εμβόλιο πολύ γρήγορα, αλλά έχει προοβλήματα πρώτων υλών και παραγωγής και αναζητεί εδώ και μήνες εργοαστάσια ικανά να παραγάγουν το εμβόλιο σε ἀλλες χώρες.

Το Sputnik V βρίσκεται ακόμη σε φάση ελέγχου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η πρόεδρος της Κομισιόν προ μηνός είχε κάνει ένα άκομψο σχόλιο αμφισβητώντας την σημασία του ρωσικού εμβολίου για τις ευρωπαϊκές ή και παγκόσμιες ανάγκες, λέγοντας «γιατί προσπαθούν οι Ρώσοι να πουλήσουν εμβόλια όταν δεν μπορούν να παράγουν αρκετά ούτε για τον πληθυσμό τους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι