Οι κυριότερες ειδήσεις έως τις 21:00 (Σάββατο 18-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • ΕΟΔΥ: 63 θάνατοι, 4.345 νέα κρούσματα, 684 διασωληνωμένοι ασθενείς και 332 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία (4% περισσότερες από χθες). Δεν αποκλείονται νέα μέτρα για τις γιορτές λόγω της Όμικρον. Καραντίνα στους εισερχομένους επιβάλλει η Κύπρος και τους ζητεί να κάνουν κάθε μέρα self test επί πενθήμερο ακόμα κι αν είναι αρνητικό το PCR τεστ τους, ανεξαρτήτως εμβολιαστικής κάλυψης. Τρεις μέρες μετά θα πρέπει να κάνουν και rapid test.
  • 10.008 τα κρούσματα της Όμικρον στην Βρετανία. Αυστηρό lockdown στην Ολλανδία, όπου κλείνουν σχολεία, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ. Μόνο δύο επισκέπτες ανά οικεία και άνω των 13 ετών, με εξαίρεση το ρεβεγιόν που επιτρέπονται τέσσερις.
  • Ψηφίστηκε από 158 βουλευτές ο προϋπολογισμός – Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζήτησε πρόωρες εκλογές – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση  – Επιμένει ο πρωθυπουργός ότι δεν παρέλαβε την έρευνα των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα, αλλά ανακάλεσε παλαιότερη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει μελέτη και είπε ότι «οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ είναι μια λύση ανάγκης» – Για την άμυνα, είπε ότι αναμένονται τα Rafale.
  • Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο και 40% έκπτωση  στους λογαριασμούς φυσικού αερίου. Για τα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβρη θα υπάρξει κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από την ρήτρα αναπροσαρμογής – Σταϊκούρας: Παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ και αναβάλλεται η αποπληρωμή της επιστρεπτέας.
  • Τσίπρας και Γεροβασίλη πάτησαν λάθος κουμπί και κατά λάθος υπερψήφισαν τα έξοδα της προεδρίας στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.
  • Οι Ρομά που πυροβολούσαν χθες σε επίδειξη δύναμης έξω από το σπιτι αρχηγού άλλης συμμορίας στα Λιόσια, χρησιμοποίησαν και όπλο που έκλεψαν από αστυνομικό.
  • Απαγορεύθηκε σήμερα ο απόπλους από πολλά λιμάνια της χώρας λόγω των 8 και 9 Μποφόρ στα πελάγη.
  • Διαμαρτυρήθηκε ο δήμος Λαυρίου «για πρωτοφανή αποκλεισμό των κατοίκων λόγω της παρουσίας της υπουργού Κεραμέως στη σύνοδο των πρυτάνεων. Στην πόλη μας έχουν έρθει και αρχηγοί κρατών χωρίς να παραλύσει το σύμπαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι