Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 14:30 (Πέμπτη16-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Δεκατρία τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα. Ανησυχούν τρία που εντοπίστηκαν στην Σπάρτη γιατί δεν συνδέονται μεταξύ τους αλλά ούτε και με ταξίδι. Αυτό δείχνει ότι η διασπορά πλέον έχει αρχίσει στην κοινότητα. Πάντως όσοι έρχονται από το εξωτερικό, Έλληνες ή ξένοι, θα πρέπει πλέον να έχουν αρνητικό PCR τεστ ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι.
  • Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Δεν έφτασε στον Μητσοτάκη η μελέτη του Τσιόδρα για τις ΜΕΘ»  – Η Μίνα Γκάγκα παίρνει αποστάσεις λέγοντας «δεν έχουμε τρόπο να μετρήσουμε τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ» – Ο Σωτήρης Τσιόδρας με ανακοινωσή του προτρέπει σε εμβολιασμούς και σημειώνει ότι «προξενεί μεγάλη θλίψη η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η μελέτη επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο».
  • Η Δανία και η Σερβία εισάγουν πλέον το χάπι της Merck, παρότι η αποτελεσματικότητά του είναι σχετικά χαμηλή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι θα χρειασθεί περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος καθώς και τις παρενέργειες.
  • Εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ζητεί ο Ανδρουλάκης από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
  • Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είπε στην Ευρωβουλή ότι «είναι δικαίωμά μας να ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί την ιστορία, τις παραδόσεις και τη χριστιανική κληρονομιά της για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις». Αναφερόταν στο κείμενο της Κομισιόν που πρότεινε χρήση μιας ουδέτερης, ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα, γλώσσας που αποσύρθηκε κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων.
  • Από το 2022 οι αποδείξεις πληρωμών για έξοδα υγείας θα μετράνε διπλά για την κάλυψη του απαιτούμενου ποσού δαπανών. Θα αφαιρείται επίσης ποσοστό από το φορολογητέο εισόδημα για αποδείξεις από υπηρεσίες, στέγαση, μεταφορές, με στόχο να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
  • Ο πρωθυπουργός θα κάνει το Σάββατο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ανακοινώσεις για τον περιορισμό των αυξήσεων στην ενέργεια και για μέτρα ελάφρυνσης προς τους αγρότες.
  • Ο 60χρονος ψυχοπαθής που έπνιξε την 83χρονη μητέρα του, είχε σκοτώσει πριν από 20 χρόνια και την γιαγιά του –και γι΄αυτό το λόγο είχε εγκλεισθεί για ένα διάστημα σε κλινική. Χθες είπε ότι σκότωσε τη μητέρα του επειδή «έκαψε το φαγητό και νευρίασα».
  • Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή σε 46χρονο για διαρροή ροζ βίντεο που έδειχνε την 48χρονη πρώην σύντροφο του.
  • Με πνευμονία και εγκεφαλικό νοσηλεύεται στην Αθήνα από χθες ο ηλικίας 81 ετών Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, που διακομίσθηκε από το Κρανίδι συνοδευόμενος από το γιο του και την σύζυγό του. Τα τελευταία χρόνια είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο.
  • Πρώην εργαζόμενη στο “Ράδιο Αρβύλα” υποστηρίζει ότι όλοι ήξεραν πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παρενοχλούσε συστηματικά όλα τα κορίτσια και ότι της έστελνε χυδαία μηνύματα.

Διεθνή

  • Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στην Τασμανία, όταν ο αέρας σήκωσε ένα φουσκωτό κάστρο σε υπαίθρια γιορτή σχολείου. Νοσηλεύονται άλλα πέντε παιδιά.
  • 110.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού εντοπίστηκαν στη Γαλλία.
  • Ο καθηγητής Οικονομικών και συγγραφέας Ιμπραήμ Οζτούρκ που αντιπολιτεύεται τον Ερντογάν, υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος κρατιέται όρθιος με ενέσεις μορφίνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι