Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (27-11-2021)

Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (27-11-2021)

Για τις πρωινές σημερινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • ΕΟΔΥ: 5.870 κρούσματα, 82 θάνατοι, 641 διασωληνωμένοι (το 19% εμβολιασμένοι),  451 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.
  • Οξύ πρόβλημα στην Πάτρα με την περιστολή στα τακτικά χειρουργεία λόγω κορονοϊού.
  • «Γιατί είναι εκτός ΜΕΘ 137 διασωληνωμένοι;», ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Έχουμε διπλάσιες ΜΕΘ από όσες άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ» απαντά ο Θ. Πλεύρης.
  • Όμικρον στην Ελλάδα: Πέντε Έλληνες ναυτικοί που επαναπατρίσθηκαν από τη νότιο Αφρική σε προληπτική καραντίνα παρότι δεν είναι φορείς. Θα επανεξεταστούν σε πέντε μέρες – Σε 40.000 κρούσματα που αναλύθηκαν στην Ελλάδα δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κρούσμα της Όμικρον – «Ήπια φαίνεται να είναι η νόσος που προκαλεί η Όμικρον με τα λίγα στοιχεία που έχουμε προς το παρόν» λέει ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Ηλίας Μόσιαλος
  • Η μετάλλαξη σε άλλες χώρες: Στη Βρετανία βρέθηκαν θετικοί δύο φίλοι που είχαν αφιχθεί από Νότια Αφρική. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απόψε ότι όλοι οι εισερχόμενοι θα αυτοαπομονώνονται και εντός δύο ημερών θα προσκομίζουν αρνητικό  PCR (έως τώρα έκαναν μόνον rapid test)  – Προληπτική καραντίνα σε δεκάδες Ολλανδούς και Γερμανούς ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής. Στη Γερμανία βρέθηκαν δύο φορείς που είχαν φτάσει στη χώρα προ τριημέρου και επανεξετάστηκαν χθες. Άλλοι δύο βρέθηκαν και στην Ιταλία, προερχόμενοι από την Μοζαμβίκη.
  • Πήρε εξιτήριο η 73χρονη που της έκαναν προχτές κατά λάθος πενταπλή δόση του Pfizer στην Κρήτη.
  • Τσίπρας: Απαιτείται άμεσα αναθεώρηση δημοσιονομικών στόχων στο Μεσοπρόθεσμο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι κάθε τι θετικό προκαλεί στο ΣΥΡΙΖΑ αμηχανία και δυσθυμία.
  • Βροχές από απόψε μέχρι την Τρίτη. Πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά.
  • Πρώτος γύρος εκλογών αύριο στους δικηγορικούς συλλόγους

Διεθνή

  • Παιδιά θύματα μαφιόζικης επίθεσης σε λεωφορείο στο Κοσσυφοπέδιο, πιθανόν από ανταγωνίστρια μεταφορική εταιρεία
  • Στα Τάρταρα η τουρκική λίρα – “Φωτιά” οι τιμές σε βασικά προϊόντα και όριο στις αγορές προϊόντων για καθημερινές ανάγκες  – Η κρίση χτυπάει και τους Τουρκοκύπριους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι