Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 13-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:30.

  • ΕΟΔΥ: Κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκαν 96 θάνατοι. Στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 709 ασθενείς. Οι νέες νοσηλείες ήταν 333 (18,2% λιγότερες από χθες). Συνολικά καταγράφηκαν 3.841 νέα κρούσματα, αλλά έγιναν μόνον 95.000 τεστ, ενώ τέλη Νοεμβρίου γίνονταν 500.000 έως 600.000 την ημέρα.
  • Πέντε τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα τις τελευταίες 15 μέρες. Πρόκειται για 2 άνδρες και 3 γυναίκες ηλικίας 25-41 ετών στην Αθήνα και στην Κρήτη. Και οι πέντε έχουν ήπια συμπτώματα αλλά είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι οι νοσηλευόμενοι με Όμικρον είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, αλλά δεν είπαν τίποτα για το ιστορικό όσων πέθαναν προσβεβλημένοι από Όμικρον, ούτε για το αν οι δέκα είναι βαριά ή νοσούν ήπια.
  • ΤΟ ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ότι γίνονται κομματικές μετατάξεις στην ΕΥΠ και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προωθεί νόμο για να πληρώσει μια ιδιωτική εταιρεία συμφερόντων του σημερινού διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα. Η σύμβαση της εταιρείας (για επιτήρηση καταδίκων σε άδεια) έληξε από ετών.
  • Το ρεύμα σκότωσε 38χρονο εργαζόμενος σε φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Πετρανών του δήμου Κοζάνης. Διενεργείται προανάκριση.
  • Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος σε ηλικία 91 ετών.
  • Ηλεκτρονικά από σήμερα γονικές παροχές και δωρεές.
  • Κόβεται από το “Ράδιο Αρβύλα” ένας βασικός συντελεστής της εκπομπής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, γιατί φέρεται να ανέβαζε σε σελίδες ερωτικού περιεχομένου βίντεο από ερωτικές περιπτύξεις με γυναίκες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
  • Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αύριο Τρίτη. Όμως, υπενθυμίζεται ότι για τους ανεμβολίαστους, η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

Διεθνή

  • Yπογράφεται μνημόνιο κατανόησης Ακτοφυλακής των ΗΠΑ και Λιμενικού Σώματος.
  • Λουκασένκο για Ερντογάν:«Έχει γίνει μια σημαντική προσωπικότητα σε αυτόν τον κόσμο, καθόρισε την αναπτυξιακή πορεία του τουρκικού κράτους και των 85 εκατομμυρίων Τούρκων στον 21ο αιώνα και λειτουργεί σαν πραγματικός ηγέτης. Είναι μια προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στον μουσουλμανικό κόσμο και όχι μόνο και ευχαριστουμε την Τουρκία για τη στάση της απέναντί στη Λευκορωσία. Ειναι μια ηρωική και ευγενής χώρα που προστατεύει 4 εκατ. μετανάστες».
  • Στο αρχείο τίθεται “λόγω ανεπαρκών αποδείξεων” η έρευνα για τα συνολικά 185 εκατομμύρια δολάρια που πήραν από τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ ο παραιτηθείς βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η Γερμανίδα ερωμένη του το 2008. Παρότι τα λεφτά έμπαιναν σε offshore εταιρείες των δύο τους, δεν αποδείχθηκε –λέει η εισαγγελία της Γενεύης– ότι επρόκειτο για μίζες για αναθέσεις έργων.
  • Συνεργασία Ουκρανίας και Τουρκίας για κατασκευή drones νέας γενιάς – Ουκρανούς νεοναζί ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η Ρωσία –Συνομιλία Βρετανού πρωθυπουργού και Πούτιν. Ο πρώτος είπε ότι θα είναι σοβαρό λάθος η εισβολή στην Ουκρανία και ο Πούτιν είπε “σταματήστε να επεκτείνεστε προς ανατολικά”
  • Κυρώσεις από ΕΕ στη ρωσική ιδιωτική εταιρεία μισθοφόρων Wagner – Για τις τουρκικές προκλήσεις όμως ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε αόριστα  ότι “προετοιμάζεται νομικό καθεστώς κυρώσεων για το θέμα των Βαρωσίων”
  • Η πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης της Δανίας καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 2 μηνών, επειδή από το 2015 μέχρι το 2019 χώριζε ζευγάρια προσφύγων, με το σκεφτικό ότι η γυναίκα ήταν κάτω των 18 ετών, ενώ τα ανδρόγυνα είχαν ήδη παιδιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι