Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 26-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Άνοιξε στις 21:00 η Συγγρού που ήταν κλειστή από τις έξι το πρωί επειδή είχαν διασκορπιστεί πολλά συντρίμμια από την τρομερή πρωινή έκρηξη, που πιθανόν  προκλήθηκε από διαρροή σε φιάλη υγραερίου που χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας (υπάρχει και παροχή φυσικού αερίου στο διπλανό κτήριο). Η έκρηξη της φιάλης υγραερίου τεκμαίρεται ότι προκάλεσε θραύσεις και διαρροή στο φυσικό αέριο των γειτόνων. Η έρευνα συνεχίζεται από δύο ανεξάρτητους πραγματογνώμονες.
  • Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος εκτιμά ότι οι εγκλωβισμένοι οδηγοί πρέπει όχι μόνο να μην πάρουν αποζημίωση, αλλά και να πληρώσουν για το χάος που προκάλεσαν.
  • Τηλεκπαίδευση για αύριο και μεθαύριο αποφάσισε η κυβέρνηση για Αττική και Κρήτη. Για αύριο θα ισχύει η τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και εκφράσθηκε ισχυρή σύσταση να κάνει το ίδιο και ο ιδιωτικός. Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν αύριο 10 π.μ. με 6 μ.μ. αλλά δεν επιτρέπονται delivery και courier. Αύριο και μεθαύριο δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
  • Περιορισμένα κινήθηκαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ) στην πρωτεύουσα σήμερα, καθώς πολλοί δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι λόγω παγετού και μη εκχιονισμού ή ρίψης αλατιού.
  • Αύριο Πέμπτη δεν θα γίνουν παιδικοί εμβολιασμοί ούτε στο Παίδων Πεντέλης, ούτε στο κέντρο “Προμηθέας” στο Μαρούσι. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών και όλοι οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Σε όσους δεν μπορέσουν να προσέλθουν, θα σταλεί SMS για νέο ραντεβού.
  • Στην κυκλοφορία αποδόθηκαν τα εξής τμήματα της Αττικής Οδού χωρίς πληρωμή διοδίων: Από Κατεχάκη προς Αεροδρόμιο (Περιφερειακή Υμηττού), από Κηφισίας έως Ελευσίνα και από Από Ελευσίνα έως Κηφισίας. Στα υπόλοιπα τμήματα παραμένουν εγκλωβισμένα οχήματα. Η πρόσβαση από το Αεροδρόμιο προς την Αθήνα θα γίνεται είτε μέσω της Λ. Λαυρίου είτε μέσω της Λ. Βάρης Κορωπίου. Ξεκαθαρίζει το τοπίο του πώς θα δοθούν αποζημιώσεις στους θιγέντες.
  • Αυξήθηκαν τα περιστατικά καταγμάτων λόγω ολισθηρότητας στον παγετό και η πολιτεία καλεί για μεγάλη προσοχή τις μετακινήσεις των πεζών. Απεβίωσε 77χρονος που πηγαίνοντας σε φαρμακείο στη Μαλεσίνα έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.
  • ΕΟΔΥ: 119 θάνατοι, δηλαδή 17 περισσότεροι από χθες. Άγνωστο αν συνδέονται  με δυσλειτουργίες στις μονάδες κορονοϊού των νοσοκομείων λόγω της κακοκαιρίας.
  • 17.960 κρούσματα από μειωμένο αριθμό τεστ λόγω κακοκαιρίας με τη θετικότητα να κάνει άλμα στο 9,44% (από 4,83% χθες). Έγιναν μόνον 395 εισαγωγές ασθενών, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό δείχνει ύφεση ή αν οφειλόταν στη δυσκολία μετακίνησης προς τα νοσοκομεία. Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ αύριο Πέμπτη.
  • 43.000 τα μαθητικά κρούσματα το προηγούμενο επταήμερο ή 6.140 την ημέρα κατά μέσο όρο.
  • Παράταση πληρωμών προς ΕΦΚΑ έως 4 Φεβρουαρίου για οφειλές Δεκεμβρίου, δόσεων ρυθμίσεων και υποβολής αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων.
  • Εκλογές ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
  • Η Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα υποκαταστήματα αύριο θα λειτουργήσουν μερικώς.
  • Φωτιά μικρής έκτασης στα διυλιστήρια Ελευσίνας.
  • Ηλιοφάνεια προβλέπεται για το επόμενο διήμερο, αλλά πολύ κρύο.Το Σάββατο αναμένονται καταιγίδες.

Διεθνή

  • Υπό τον έλεγχο των Κούρδων, οι οποίοι υποστηρίζονται από αμερικανικές δυνάμεις, οι φυλακές του Γουαϊράν στη Συρία μετά από συγκρούσεις έξι ημερών, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους μετά την ήττα του το Μάρτιο του 2019 στη Συρία. Εκφράζονται φόβοι για επάνοδό του ISIS.
  • Υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά F-15 στη Βαλτική με το “βλέμμα” στην Ουκρανία Το Βερολίνο στέλνει 5.000 στρατιωτικά κράνη στην Ουκρανία. Η Τσεχία στέλνει στην Ουκρανία 4.000 βλήματα πυροβολικού.
  • ΗΠΑ: «Ο Πούτιν θα έχει εισβάλει στην Ουκρανία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου». Ο πρέσβυς της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι Αμερικανοί τον πιέζουν να εγκαταλείψει το πόστο του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι